Clica aquí si no pots veure bé aquest correu

e-clip Butlletí d'Educació
78. 1a quinzena de novembre de 2021

Somniem que els carrers estiguin molt temps tallats per sortir a jugar, jugar ens fa sentir lliures.
Maitena i Tiara, 10 anys

2a Setmana dels Drets dels Infants

Del 15 al 21 de novembre de 2021 se celebra la 2a Setmana dels Drets dels Infants a Badalona, amb la participació de centres educatius, entitats i seveis de la ciutat. Està organitzada pel Consell dels Infants de Badalona (CIB) i la Taula d'Infància i Adolescència de Badalona (TIAB). Us hi apunteu?


+ INFO

Trobada del CIB

Al blog del CIB es pot consultar l’Acta i el resum de la Trobada del 20 d’octubre. Es va començar a preparar el Pla d’acció d’aquest curs, la 2a Setmana dels Drets dels Infants i el Plenari que es farà el 17 de novembre.


+ INFO

Voluntariat per la llengua

Fils de conversa és una proposta didàctica de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya que ofereix materials virtuals per promoure la conversa als participants del programa Voluntariat per la llengua i a tothom qui vulgui aprendre i practicar català. L’eina es pot fer servir des dels dispositius mòbils: ordinador, tauleta i telèfon mòbil.


+ INFO

Concerts: Per fi és dilluns!

S’ha iniciat el cicle de concerts Per fi és dilluns!, una espectacular big band d’alumnes i mestres de l’escola, formada per cada ocasió, i també amb combos convidats que es fa cada dilluns al vespre a l’Escola de Música Moderna de Badalona.


+ INFO

4t Cicle de Cinema i Drets Humans

El 4t cicle de Cinema i Drets Humans, adreçat a l'alumnat d'ESO dels centres de secundària i d'educació especial de Badalona, es fa els dies 9, 17, 25 i 30 de novembre, enguany amb una projecció i posterior col·loqui, al Teatre Margarida Xirgu. Es projecten les pel·lícules següents: El orden divino, La profesora de historia, Refugi en curt i Campeones.


+ INFO

Cooperatives escolars

Ja s’ha iniciat el projecte de creació de cooperatives en el qual hi participen 275 nois i noies de 5è i 6è de les escoles Badalonès, Ítaca, Joan Coret, Llorens Artigas, Miguel Hernández i Pau Picasso, en el marc del projecte Cultura Emprenedora a l'escola. Aquest projecte compta amb la participació de diferents entitats i està promogut per l'IMPO, el Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona i la Diputació de Barcelona.


+ INFO

Servei de suport a les entrades i sortides dels centres escolars

Donant continuïtat a les mesures, que entre altres, va impulsar la regidoria d’Educació el curs passat, aquest curs s’ha dut a terme el servei de suport a les entrades i sortides de 35 centres escolars, des del 13 de setembre d’enguany. A partir del 27 d’octubre, s’amplia aquest servei als 60 centres d’educació infantil i primària, i d’educació especial de la ciutat, fins el 22 de juny.


Murals dels Drets dels Infants

En el marc de la 2a Setmana dels Drets dels Infants, a partir del 3 de novembre es podran veure a tots els MUPIS de la ciutat els murals sobre els Drets dels Infants fets pels nens i nenes dels centres del CIB. D'altre banda, l’11 de novembre, a les 18 h, s’inaugura al Centre Comercial Màgic Badalona l’exposició de murals sobre els Drets dels Infants que van fer els infants del CIB el curs passat.

+ INFO

La caseta amb rodes

Continua en funcionament “La caseta amb rodes”, un nou servei sociocomunitari i educatiu de suport a les famílies durant l’etapa de criança dels infants que, per diferents motius, no van a una escola bressol. Aquest espai familiar, promogut pel Programa de Formació per a Famílies del Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona, està situat a la Plaça de l’Amistat, al barri de Llefià, tots els dimarts fins al 28 de desembre, de 10 a 12 h; i a la Plaça de la II República, al barri de Lloreda, tots els dimecres, fins al 29 de desembre, de 10 a 12 h.


+ INFO

Activitats extraescolars

A l'octubre s'han iniciat activitats extraescolars als centres educatius que forment part de les Xarxes educatives territorials vinculades amb el Pla Educatiu d'Entorn (PEE). LECXIT. El foment de l’èxit educatiu a través de l’hàbit lector es basa en la metodologia “LECXIT”, creada i promoguda per la Fundació Bofill. Aquesta metodologia incorpora també les virtuts del voluntariat social, en grau màxim ja que els i les voluntàries, en la seva majoria, són alumnes de centres d'educació secundària. Activa't a l'estudi. És un projecte de reforç escolar que te l'objectiu d'acompanyar, motivar i ajudar als alumnes que necessiten més suports educatius. Projecte Jocs de Taula. És una activitat en horari de menjador que promou el joc com un espai socialitzador on els infants senten satisfacció emocional, afany de superació personal i expressen sentiments.


+ INFO

Guia d’activitats educatives

La Guia d'activitats educatives d’aquest curs inclou les activitats que s'adrecen a l'alumnat dels centres educatius de la ciutat, promogudes amb la participació de molts centres, entitats i serveis.


+ INFO

Escriu a l’e-clip

Des de la vostra escola, centre, entitat, servei... Voleu informar d'alguna activitat a l'e-clip? Envieu-nos un text breu que expliqui què, quan, on i qui, juntament amb un cartell o una imatge. Envieu-ho a serveieducacio@badalona.cat
+ INFO

Educació 360 a temps complet

El Ple de l'Ajuntament de Badalona ha aprovat l'adhesió al projecte Educació 360 a temps complet.
+INFO

Badalona ciutat educadora

L'Ajuntament de Badalona es va adherir, l'any 1990, al moviment internacional de ciutats educadores assumint el compromís de fomentar i seguir avançant en la idea i pràctica de Badalona com a ciutat educadora.
+INFO
Comparteix l'e-clip!
Facebook Twitter Correu electrònic
Enllaços d'interés
Edita:
Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona serveieducacio@badalona.cat


This email was sent to serveieducacio@badalona.cat
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
AB · carrer · Badalona, B 08955 · Spain