Clica aquí si no pots veure bé aquest correu

e-clip Butlletí d'Educació
60. 1a quinzena de desembre de 2020

Els nens tenen dificultats per expressar el que senten i pensen, perquè és necessari fer-ho amb paraules, i escriure és encara més difícil. Però els nens són poetes i filòsofs.
Janusz Korczak

Manifest CNIAC-CIB

Podeu mirar el vídeo del Manifest en defensa dels Drets dels Infants i Adolescents que han fet els nens i nenes del Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC) i del Consell dels Infants de Badalona (CIB). Aquest any està centrat en la situació creada per la Covid 19.


+ INFO

Dia Internacional de la ciutat educadora

El 30 de novembre s'ha celebrat el Dia Internacional de la ciutat educadora i el 30è aniversari (1990-2020) del moviment de ciutats  que han fet seus i promouen la idea i la vivència dels 20 principis de la Carta de ciutats educadores.


+ INFO

Plenari del CEM

El dimarts 1 de desembre, a les 17.30 h, es fa un Plenari extraordinari del Consell Escolar Municipal, en format telemàtic, amb un únic punt de l'ordre del dia en relació al Pla de Reconstrucció econòmic i social.

+ INFO

Cinema en curs

Els dies 2, 4 i 9 de desembre, a la Filmoteca de Catalunya, es fa la projecció de curts fets per nois i noies dels instituts La Pineda i Enric Borràs que, juntament amb l'Institut escola Rafael Alberti, participen en el projecte Cinema en curs promogut per l'associació a bao a qu, i que a la nostra ciutat compta amb la col·laboració del Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona.
+ INFO

Activa’t a l’Estudi

Aquesta setmana s'inicia el projecte Activa't a l'Estudi a les escoles: Miguel Hernández, Joan Llongueras, Folch i Torres, Llorens Artigas, Pau Picasso, Joan Miró i l'institut escola Llibertat. El projecte d’Activa’t a l’Estudi, respon a la necessitat de donar suport a l’alumnat amb més necessitats educatives. Es tracta d'una activitat de reforç escolar coordinada amb els tutors/es de cada grup que garanteix un seguiment més individualitzat de cada alumne. El projecte Activa't a l'Estudi està emmarcat dins de les xarxes educatives territorials de la ciutat.

Projecte LECXIT

El Projecte LECXIT es reinicia als centres educatius de la ciutat, adaptant-se a les circumstàncies actuals provocades per la COVID 19. LECXIT és un programa promogut per la Fundació Jaume Bofill que té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants mitjançant un treball de millora en la seva comprensió lectora. Els centres que hi participen són les escoles Antoni Botey, Josep Carner, Pere de Tera, Ítaca, Montigalà, l’Institut escola Badalona, i els instituts Júlia Minguell, Ventura i Gassol i Barres i Ones.
+ INFO

Campeones

El dijous 3 de desembre, en el marc del Cicle de Cinema i Drets Humans i del Dia de les persones amb discapacitat, es fa la projecció de la pel·lícula Campeones al Teatre Margarida Xirgu. Hi assistiran alumnes dels centres de secundària de Badalona i es comptarà amb la col·laboració d’Aspanin.
+ INFO

TIAB

La Taula d’Infància i Adolescència de Badalona ha organitzat el Foro “Més que mai, temps d’aliances per acompanyar i garantir drets”, que es farà el 3 de desembre, de 17.30 a 19.30 h, en format telemàtic, amb la participació de totes les entitats i serveis que formen part de la TIAB.
+ INFO

Formació de famílies

A partir de les propostes fetes per les AMPA/AFA des del Programa de Formació de Famílies, s'ofereixen activitats obertes a les famílies de tots els centres educatius de la ciutat, que es fan en línea i amb inscripció prèvia.
+ INFO

Club de Lectura fàcil 

El 15 de desembre es fa una sessió del primer Club de Lectura fàcil virtual sobre el llibre Els contes de Canterbury. Aquesta és una activitat per a que les persones que estan aprenent català tinguin un espai per practicar-lo i és gratuïta.
+ INFO

Patis oberts de Nadal

Els dies 22, 23, 24, 28, 29, 30 i 31 de desembre, i els dies 4, 5 i 7 de gener, es fa l'activitat de Patis oberts a les escoles següents: Feliu i Vegués, Ítaca, Joan Llongueras, Josep Boada, Jungfrau, Miguel Hernández, Progrés i Salvador Espriu.

Reprenem els concerts

Els dijous 3 i el dilluns 14 de desembre, en el marc del programa “Reprenem els concerts” del Conservatori de Badalona i l’Escola de Música Moderna de Badalona, s’hi faran els concerts del Trio Vivo i Carola Ortiz Trio, respectivament.
+ INFO

Veus d’arpillera pels Drets dels Infants

A la Fundació Ateneu Sant Roc, fins el 29 de gener, es pot visitar l'exposició Veus d'arpillera pels #DretsdelsInfants, una col·laboració de l'Ateneu amb Conflict Textiles. L'exposició està formada per 21 arpilleres internacionals, algunes d'artistes tèxtils de renom i altres de l'Ateneu, que parlen de temes relacionats amb la vida familiar, els jocs i el lleure, l’educació, la salut i la protecció contra la violència.
+ INFO

Escriu a l’e-clip

Des de la vostra escola, centre, entitat, servei... Voleu informar d'alguna activitat a l'e-clip? Envieu-nos un text breu que expliqui què, quan, on i qui, juntament amb un cartell o una imatge. Envieu-ho a serveieducacio@badalona.cat
+ INFO

Educació 360 a temps complet

El Ple de l'Ajuntament de Badalona ha aprovat l'adhesió al projecte Educació 360 a temps complet.
+INFO

Badalona ciutat educadora

L'Ajuntament de Badalona es va adherir, l'any 1990, al moviment internacional de ciutats educadores assumint el compromís de fomentar i seguir avançant en la idea i pràctica de Badalona com a ciutat educadora.
+INFO
Comparteix l'e-clip!
Facebook Twitter Correu electrònic
Enllaços d'interés
Edita:
Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona serveieducacio@badalona.cat






This email was sent to serveieducacio@badalona.cat
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
AB · carrer · Badalona, B 08955 · Spain