Clica aquí si no pots veure bé aquest correu

e-clip Butlletí d'Educació
40. 1a quinzena de setembre de 2019

Cal convertir cada centre escolar en un temps i un espai per lluitar contra la violència, i denunciar amb la nostra activitat quotidiana els avanços de les extremes dretes. Ens cal parlar de la bellesa i també del patiment. Cal pensar i repensar un currículum militant a favor de la vida, en què tinguin cabuda maneres de fer front la ignomínia, com la de Carola Rackete i Oscar Camps. És urgent i no hi valen excuses.
Jaume Cela i Juli Palou

Del Clip a l'e-clip!

L'any 1980 es va publicar el primer Clip fet, en uns primers anys, per un grup de mestres de diferents escoles i l'Institut Municipal d'Educació de l'Ajuntament de Badalona. Fa dos anys va néixer l'e-clip, un butlletí quinzenal que informa dels projectes i activitats educatives que es fan a la ciutat, amb l'objectiu de servir a la idea i a l'acció de Badalona com a ciutat educadora.


+ INFO

Curs 2019-20

L'acte d'inauguració del curs escolar 2019-20, adreçat especialment al professorat i als equips directius dels centres educatius de la ciutat, des de bressol fins a la universitat i obert també a tota la comunitat educativa, es farà el dijous 5 de setembre, d'11 a 14 h, a l'Institut Eugeni d'Ors. A l'acte es presentaran el Pla de Formació del Professorat i la Guia d'Activitats Educatives 2019-20; i es farà la conferència "Escola i ciutat, aprenentatges compartits", a càrrec de Joan Manuel del Pozo, filòsof, Síndic de la UdG i exconseller d'Educació i Universitats. Al llarg del matí també es podrà visitar la Fira de serveis, entitats, xarxes, projectes i materials didàctics.


+INFO

Guia d'activitats educatives 2019-20

Ja es pot consultar l'actualització de la Guia d'activitats educatives i de la Guia Arts i escola d'aquest curs.


+INFO

Arts i escola 2019-20

Ja es pot consultar la guia Arts i escola 2019-20 que inclou les activitats adreçades a l’alumnat dels centres educatius de la ciutat, promogudes per diferents serveis i entitats, en relació a l’arquitectura, les arts plàstiques, el cinema, la literatura, la música, la dansa, el teatre i les arts integrades. Aquesta guia forma part també de la Guia d’Activitats educatives 2019-20.


+INFO

FILMETS a les escoles

FILMETS Badalona Film Festival aposta fort per la seva vessant educativa amb FILMETS a les escoles. És una activitat pedagògica a partir de la qual s'ofereix als alumnes de 3r de primària i de 4t d'ESO de totes les escoles i instituts de Badalona la possibilitat de gaudir i entrar en contacte amb un cinema de qualitat. Calendari: del 18 d'octubre al 27 d’octubre de 2019, al Teatre Blas Infante. Organitza: Badalona Comunicació SA (Televisió de Badalona i Ràdio Ciutat de Badalona). Inscripció oberta fins el 12 de setembre. Contacte: filmets@festivalfilmets.cat


+INFO

Consell dels Infants 2019-20

El 18 de setembre, a les 12.30 h, al Viver, es fa una reunió informativa i de preparació de les activitats del Consell adreçada als centres escolars i socioeducatius. La inscripció de centres al CIB per a aquest curs és oberta fins el 27 de setembre.
+ INFO

Cursos de català 2019-2020

El dia 12 de setembre comença la inscripció als cursos de català! Un certificat oficial pot obrir moltes portes, i els cursos del CNL també. N’hi ha de tots els nivells, en les modalitats presencial i en línia, i en horaris de matí o de tarda-vespre. El trimestre comença a finals de setembre i acaba a mitjans de desembre. Per saber quin és el vostre nivell de català, demaneu cita per fer una prova de nivell, és gratuïta.
El mes de setembre també comencen les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua i els clubs de lectura fàcil “En català, llegim i parlem” a les biblioteques. Són activitats gratuïtes i obertes a tothom que vulgui millorar el seu català parlat!
Som a l’avinguda d’Alfons XIII, 14-16, entl. 1a, de 9 a 13 hores de dilluns a divendres, i de 15.30 a 17.30 hores de dilluns a dijous. Contacte: 93 381 20 05 i badalona@cpnl.cat
+ INFO

1 Taller

L'Obrador de la Riera, amb la col·laboració del Servei de Cultura de l'Ajuntament de Badalona, proposa un muntatge expositiu i participatiu a través d'un taller de pintura obert a tots els centres d'educació infantil, primària, especial i secundària, que es farà del 15 d'octubre al 15 de novembre, al Refugi. Més informació: obradordelariera@gmail.com

Tallers d'agroecologia

Conreu Sereny SCCL és un projecte d’agroecologia dedicat a la producció i comercialització de verdura i fruita ecològica. Conreuem una part dels horts del Monestir de Sant Jeroni de la Murtra i de les terres de la Masia Coll de Canyet. Impartim també formació d’horticultura ecològica per afavorir la integració i l’accés al món laboral, a persones nouvingudes que es troben en situacions socials o laborals vulnerables. Aquesta activitat la fem amb l’associació CEHDA. Oferim tallers, activitats divulgatives i formatives per aproximar l’agroecologia, el món rural i el cooperativisme al món de l’educació, en formació reglada i no reglada.
Contacte: conreusereny@gmail.com


+INFO

Escriu a l'eclip

Des de la vostra escola, centre, entitat, servei... voleu informar d'alguna activitat a l'e-clip? Envieu-nos un text breu que expliqui què, quan, on i qui, juntament amb un cartell o una imatge. Envieu-ho a servei_educacio@badalona.cat


Educació 360 a temps complet

El Ple de l'Ajuntament de Badalona ha aprovat l'adhesió al projecte Educació 360 a temps complet.
+INFO

Badalona ciutat educadora

L’Ajuntament de Badalona es va adherir, l'any 1990, al moviment internacional de ciutats educadores assumint el compromís de fomentar i seguir avançant en la idea i pràctica de Badalona com a ciutat educadora.
 
+INFO
Comparteix l'e-clip!
Facebook Twitter Correu electrònic
Edita:
Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona servei_educacio@badalona.cat






This email was sent to servei_educacio@badalona.cat
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
AB · carrer · Badalona, B 08955 · Spain