Clica aquí si no pots veure bé aquest correu

e-clip Butlletí d'Educació
65. 1a quinzena de març de 2021

A una assignatura es pot introduir la història del feminisme com un fet social rellevant (…), però això no canviarà el que passa als patis. Són les relacions les que han de canviar també.
Marina Subirats

Programa de Formació per a Famílies

El 17 de febrer es va presentar el Programa de Formació per a Famílies i les activitats que es faran al llarg de 2021. Són obertes a les famílies de tots els centres educatius de la ciutat, es fan en línea i amb inscripció prèvia. Al web hi podeu consultar el tríptic informatiu del programa.


+ INFO

Exposició DENIP 2021

L'exposició de murals per la Pau vinculada al DENIP 2021 estarà oberta fins el 14 de març al Centre Comercial Màgic Badalona. Els murals estan fets per noies i nois de 4t i 5è de primària de les escoles Antoni Botey, Joan Llongueras, Josep Boada, Lola Anglada, Miguel Hernández, Minguella, Nen Jesús de Praga i Rafael Casanova. El DENIP està organitzat per les 8 escoles, pel CRP i pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona.


+ INFO

8 de març

Des del Servei de Feminismes ens informen de les activitats que s'han organitzat a l’entorn del dia Internacional de la Dona.


+ INFO

Trobada del CIB

El dimecres 10 de març es fa la propera Trobada dels nois i noies representants del Consell dels Infants, de forma telemàtica, a les 12 i a les 17:30 h. Se seguirà treballant el projecte del canvi climàtic i es començarà a parlar de les Festes de Maig.


+ INFO

STOP violence

Els alumnes de 2n d'ESO de l'escola Mare de Déu de l'Assumpció participen amb el projecte STOP VIOLENCE a la final del Festival I CAN 2020. Es farà el 20 de març i està organitzat per Design for Change Espanya. En aquest festival es visibilitzaran els 10 projectes seleccionats i s’escollirà el representant per a la trobada internacional que tindrà lloc a Brasil durant el mes de novembre.

+ INFO

Màgia per conversar

La Direcció General de Política Lingüística (DGPL) ha creat una sèrie de vídeos per estimular la conversa en llengua catalana, un nou material de suport a l’aprenentatge que s’adreça a les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua (VxL), a l’alumnat del CPNL i a tots els aprenents de català que el vulguin practicar. Es tracta de tres vídeos amb el mag Eduard Juanola fent una sèrie de trucs, a partir dels quals proposa temes d’interès per encetar una conversa.
+ INFO

Exposició Cor d’Amazic

A partir del 23 de març, ja es podrà visitar a l’Espai Betúlia l’exposició que combina pintura i poesia: Cor d’amazic. Núria Guardiola és la pintora, i els textos són de diverses autores marroquines que escriuen en castellà, en català, en francès o en àrab. La mostra permet establir un diàleg entre disciplines artístiques (pintura i poesia) però, a més, té un alt contingut cívic tractat de manera transversal, perquè reflexiona sobre temes relacionats amb la dona, el paisatge, la història, la geografia, la literatura, la llengua. D’altra banda, la presència de la barreja cultural que impregna la vida del nord del Marroc ens serveix per reforçar la idea de multiculturalitat des d’una mirada positiva i creativa.

+ INFO

Preinscripció curs 2021/22

El dia 18 de febrer es va publicar, en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, el Decret 11/2021 de la Programació de l'oferta educativa i del procediment d'admissió en els centres escolars. Està previst que la preinscripció d'educació infantil i primària es faci del 15 al 24 de març, i la d'ESO del 17 al 24 de març.

+ INFO

Tallers

Des de l'Ateneu Barcelonès Nord, s’impulsa la creació d'una oferta formativa en Economia Social i Solidària dirigida als centres educatius, alumnes i docents del Barcelonès Nord. Els tallers formatius s'adrecen a l’alumnat de secundària, batxillerat i cicles formatius. Estan pensats i dissenyats per orientar en el coneixement de l'Economia Social i Solidària i el cooperativisme i per oferir les eines per dur a terme la seva aplicació en la creació d’empreses justes, centrades en les persones, sostenibles i arrelades al territori. Aquest any els tallers es fan presencials o en línea.

+ INFO

Cicle sobre pedagogia del conte

La Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona organitza un cicle sobre la pedagogia del conte en línia entre els mesos de març i juny, dirigit a famílies, educadors de formació reglada i no reglada, i personal de biblioteques que han d’explicar contes... És a dir, per a per a persones adultes mediadores entre la literatura i els infants i joves que entenen la literatura en sentit ampli. Podeu veure el calendari de contes i més informació al web.

+ INFO

Guia d’activitats educatives

Podeu consultar l'actualització de la Guia d'activitats educatives d'aquest curs, que inclou la Guia Arts i Escola i les activitats que s'adrecen a l'alumnat dels centres educatius de la ciutat, promogudes amb la participació de molts centres, entitats i serveis.

+ INFO

Escriu a l’e-clip

Des de la vostra escola, centre, entitat, servei... Voleu informar d'alguna activitat a l'e-clip? Envieu-nos un text breu que expliqui què, quan, on i qui, juntament amb un cartell o una imatge. Envieu-ho a serveieducacio@badalona.cat
+ INFO

Educació 360 a temps complet

El Ple de l'Ajuntament de Badalona ha aprovat l'adhesió al projecte Educació 360 a temps complet.
+INFO

Badalona ciutat educadora

L'Ajuntament de Badalona es va adherir, l'any 1990, al moviment internacional de ciutats educadores assumint el compromís de fomentar i seguir avançant en la idea i pràctica de Badalona com a ciutat educadora.
+INFO
Comparteix l'e-clip!
Facebook Twitter Correu electrònic
Enllaços d'interés
Edita:
Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona serveieducacio@badalona.cat






This email was sent to serveieducacio@badalona.cat
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
AB · carrer · Badalona, B 08955 · Spain